skip to Main Content

Föreläsningen

Uppfödd på nätet – Lär känna den sociala generationen

Det här är storyn om den sociala generationen. De är våra barn, elever, kunder och anställda, och de är den första generationen som är uppfödd på nätet. Hur lever de sina liv, vad värderar och ogillar de, och hur och varför skiljer de sig från tidigare generationer?

Johannes Gustavsson, en av personerna bakom sociala medie-tidningen Oh My Vlog, entreprenörs-podcasten Drömpodden och influencer-turnén Tubecon Sverige, avkodar i den här föreläsningen de digitala infödingarna. Med bättre kunskap kanske vi inser att allting inte var bättre förr. Och får nya perspektiv i våra roller som förälder, lärare, chef och kommunikatör.

Föreläsningen är både inspirerande och utbildande och bygger på Johannes egna berättelser i kombination med forskningsresultat, statistik och konkreta tips.

Johannes Gustavsson (född 1997) är rådgivare och föreläsare inom digital kommunikation. Han är en av Sveriges få verkliga experter på den sociala generationen. Bland kunderna finns allt från ledningsgrupper till skolpersonal som vill veta mer om vad dagens unga gör på nätet. 2019 släpptes debutboken Uppfödd på nätet – Lär känna den sociala generationen.

Avatar

”Johannes är inte bara kunnig om trender inom sociala medier och generationen som vuxit upp med influencer som mesta kunskapskällan – han är själv del av trenderna. Trots, eller kanske tack vare, sin ringa ålder har han en djup inblick i både vad som försiggår på ytan, vad som ligger bakom och vad som sannolikt kommer runt nästa hörn. Ett seminarium med Johannes ger insikter och förståelse. Den nya sättet att leva påverkar oss alla. Det bevisar Johannes på ett trovärdigt och inspirerande sätt.”

”Hur lever unga sina liv på nätet? Rätt person att svara på den frågan är Johannes Gustavsson. Hans storhet ligger i en unik kombination av att själv vara ung, arbeta med den sociala generationen som målgrupp och ha en fantastisk förmåga att föreläsa. Genom sitt engagemang och sin kunskap får han publiken att både skratta, förundras och lära sig om en värld som de flesta vuxna inte har insikt om. Som uppdragsgivare vill jag också framhålla att Johannes är mån om att förbereda sig inför sin föreläsning genom att lära känna publiken/organisationen han ska föreläsa för. Det är inte alla föreläsare som tar sig den tiden. Vi kan varmt rekommendera Johannes Gustavsson till föreläsningar om vad unga gör på nätet.”

Frida Engman, Sveriges Läromedelsförfattares Förbund

Föreläsningen har bland annat bokats av

Vill du boka en föreläsning?

Skicka en kostnadsfri och icke-bindande bokningsförfrågan! Du får svar inom 48 timmar.

Back To Top