skip to Main Content

Småföretagarens Valkompass
Uppdragsgivare
Visma Spcs
Tidsperiod
april 2018 - augusti 2018
Bakgrund
Visma Spcs erbjuder ett stort utbud av program för bland annat fakturering, redovisning och lönehantering. Visma Spcs har sedan starten för över 30 år sedan arbetat nära landets småföretagare och redovisningsbyråer. Idag använder fler än 170 000 företag tjänster från Visma Spcs – och större delen av landets gymnasieskolor använder deras program i sin utbildning.
Uppdrag
Visma Spcs ville ha hjälp med att lyfta frågor om småföretagsamhet i Sverige. Med hjälp av kreativ konceptutveckling tog vi fram ett programformat, som vi kallade för Småföretagarens Valkompass: Vilket är det bästa partiet för småföretagare 2018?. Vi levererade en helhetslösning till Visma Spcs, som innebar att vi tog om allt från budget och planering till filmning och klippning.
Resultat
Totalt 8 avsnitt med representanter från samtliga av Sveriges riksdagspartier medverkande. Bland gästerna fanns dåvarande Närings- & Innovationsminister Mikael Damberg (S), Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) och ekonomisk-politisk talesperson Lars Hjälmered (M). Videoserien och den tillhörande valsajten hade premiär i sociala medier den 9 augusti – en månad innan riksdagvalet.
Vill du veta mer?
Kul! Skriv din mejladress i fältet nedanför. Du får svar inom 48 timmar.

Back To Top