skip to Main Content

Case

Uppdragsgivare

Egmont Publishing AB

Tjänster

Kreativ konceptutveckling

Projektnamn

Oh My Vlog by Manfred & Johannes

Tidsperiod

december 2015 - mars 2016

Bakgrund

I mitten av 2015 blev jag och YouTube-profilen Manfred, 17 respektive 15 år, kontaktade av förlaget Egmont Publishing med ett erbjudande om att starta en helt egen tidning. I slutet av samma år släpptes första numret av Oh My Vlog by Manfred & Johannes – en papperstidning om YouTube och sociala medier.

Uppdrag

Vi planerade tidningens innehåll, skrev artiklar och gjorde intervjuer med stöd från vår redaktör från Egmont. I tidningen fanns allt från intervjuer med internetkändisar och reportage om vloggare, till klassiska frågesidor och guider.

Resultat

Vi gjorde totalt 4 stycken 52-sidorsnummer av Oh My Vlog by Manfred & Johannes, som såldes på bland annat ICA och Pressbyrån, och som prenumeration. Vi fick mycket positiv respons från målgruppen på sociala medier, och lanseringen av tidningen blev omskriven i branschtidningar och riksmedia. Under varumärket Oh My Vlog by Manfred & Johannes gjorde vi flera externa samarbeten, bland annat ett framträdande på Malmöfestivalen 2016 och en signering på Bokmässan i Göteborg 2016.
Media
Vill du veta mer?
Kul! Skriv din mejladress i fältet nedanför så hör vi av oss inom 48 timmar.

Back To Top