skip to Main Content

Mediakit

Här hittar du pressbilder och presentationstexter som kan användas för redaktionellt bruk eller som underlag för föreläsningsbeskrivningar. Ange alltid fotografens namn om möjligt. Om du har några frågor om materialet kan du alltid mejla till hej@johannesgustavsson.se.
Senast uppdaterad
14 februari, 2019
Pressbilder
WEBB (Foto: Herman Caroan)
PRINT (Foto: Herman Caroan)
Biografi

Johannes Gustavsson är 21 år och har mångårig erfarenhet av att arbeta med digitala fenomen, som en av personerna som varit med och format den sociala generationen.

Hans karriär började som 16-åring när han var en av två programledare för ungdomspodcasten Ännu En Podd. Det ledde bland annat till att han i slutet av 2015 fick uppdraget att starta och vara redaktör för den helt nya sociala medier-tidningen Oh My Vlog hos Egmont Publishing. Kort därefter blev han rekryterad till byrån Miltton Labs – och startade även Drömpodden i samarbete med Visma. Johannes var också en av personerna bakom succéturnén Tubecon, som under två år arrangerade totalt 17 svenska event där närmare 25 000 besökare fick träffa några av landets största internetidoler.

Här hittar du Johannes:
johannesgustavsson.se
instagram.com/johannesgustavsson.se
linkedin.com/in/johannesgustavsson
facebook.com/johannesgustavsson.se

Föreläsningsbeskrivning

Det har aldrig funnits fler sätt att vara sociala på. Vi lever i en digital guldålder, men glappet mellan de olika generationerna är större än någonsin. Hur hamnade vi här? Vad är en influencer? Hur ser framtiden ut – och varför vann Donald Trump presidentvalet på grund av Facebook? Den sociala generationen är en föreläsning om hur unga lever sina liv på nätet.

Johannes Gustavsson är 21 år och har redan mångårig erfarenhet av att jobba med digitala fenomen, som en av personerna bakom bland annat en av Sveriges första ungdomspoddar, en papperstidning om sociala medier och en rikstäckande influencerturné.

I den här föreläsningen får du lära känna den sociala generationen – med hjälp av Johannes egna berättelser i kombination med forskningsresultat, statistik och konkreta tips.

Sagt om Johannes

”Johannes är ett underbarn på sociala medier. Det som skiljer honom från många andra i hans generation är att han både är en briljant utförare, och kan förklara sina hemligheter för andra.”
– Martin Borgs

”Johannes är en digital stjärna med stor passion som har unik kompetens inom ett allt viktigare ämnesområde inom kommunikation. En riktig framtidsstjärna, helt enkelt.”
– André Assarsson

Back To Top