skip to Main Content

6 coffices i Göteborg

29 maj, 2019
Cirka 3 minuters lästid

Coffices har blivit ett allt vanligare fenomen. I dag drar många frilansare och egenföretagare nytta av friheten som tekniken kommer med och spenderar sina dagar på kaféer och andra ställen utanför det traditionella kontoret. Jag har själv spenderat min beskärda del på olika kaféer i stan. Här är mina 6 stycken bästa tips på såväl uttalade som icke-uttalade hak som lämpar sig för en jobbsession.

”A coffice is a term that combines ”coffee” and ”office” to describe a coffee shop that people go to in order to work. It is an attractive place to work for those who need coffee to function and free WiFi.”

Slangit.com

Berzelii Choklad

Ett av mina smultronställen i Göteborg. Ligger vid Domkyrkan, närmare bestämt vägg i vägg med Adlibris-butiken. På menyn finns, som namnet kanske avslöjar, ett brett utbud av chokladkakor, chokladbakelser, chokladdrycker och chokladpraliner av högsta kvalité. Väl värt ett besök!

Berzeliigatan 16

Johan & Nyström

Kaffemästarna Johan & Nyström har byggt om en gammal biograf till ett ljust hak med högt i tak och många eluttag. Du hittar mig oftast på övervåningen. På Avenyn, 5 minuters promenad från Östra Hamngatan, finns även Johan & Nyströms flaggskeppsbutik för den som vill ha mer kontorskänsla. Om du, som jag, är kaffenörd rekommenderar jag dig att testa deras handbryggda kaffe för säsongen.

Östra Hamngatan 46-48

Kopps

Vid Domkyrkan finns Kopps. Här kombineras fika och enklare käk på dagen med öl och shuffleboard på kvällen. Det lilla loftet över kassadisken är mysigt men har inte så många eluttag, så kom gärna dit fulladdad! Mörkt och murrigt ställe med skön stämning. Dessutom Göteborgs kanske mest generösa öppettider (ett stort plus för oss nattugglor).

Kungsgatan 40

Viktors Kaffe

Viktor Wennerbloms hak sedan 2012! Ett stenkast från Götaplatsen hittar du en skön mix av kvalitetskaffe och second hand-möbler. Lokalerna är dock relativt små och därför är det laptop-förbud mellan kl 11-15 för att alla lunchgäster ska få plats. Rimligt, tycker jag. Inredningen kan beskrivas som minimalistisk och Instagram-vänlig. ”Mycket god klass” enligt White Guide. Här finns även Göteborgs kanske bästa avokadomacka.

Geijersgatan 7

Kafé Magasinet

Det har länge pratats om andra lång – en parallellgata vid Järntorget som är vida känd för sitt breda utbud av sunkiga ölhak. Tredje Långgatan har tidigare betraktats som en död gata – men nu händer en hel del i området. I Auktionsverkets gamla lokaler finns till exempel Kafé Magasinet sedan några år tillbaka. Skön atmosfär på innergården med glastak, goda luncher och framför allt i gott sällskap av andra entreprenörssjälar. En bonus är att kaffet som serveras är rostat på det lokala rosteriet på Ringön i Göteborg. Här finns gott om plats under dagarna, medan det är fullpackat på kvällen. Därför lämpar sig morgonarbete allra bäst här.

Tredje Långgatan 9

Foo Kafé

Senaste tillskottet på Göteborgs Coffice-scen! De gamla banklokalerna vid Skanstorget har blivit till Foo Kafé. Dels ett klassiskt kafé och dels en 350 kvadratmeter stor mötesplats på andra våningen som är fri att använda för vem som helst. Här finns stora bord, gratis konferensrum, stabilt wifi, bra kaffe, arkadspel och spelautomater och skönt folk. På Foo Kafé serveras frukost och lunch – men även surdegspizza och öl lite senare på dagen.

Sprängskullsgatan 10A

Trump blev president på grund av Facebook

Vill du veta hur? Skriv upp dig på inspirationsbrevet för att få regelbundna digitala spaningar i inkorgen! Självklart får du veta mer om Trump och Facebook i första utskicket.Back To Top